Duurzaamheid = rechtvaardigheid

Duurzaamheid is al lang een modewoord en verliest daardoor helaas aan waarde. Wanneer een product of dienst ook maar iets minder verspillend is dan gelijkwaardige artikelen heeft het al de neiging om ‘duurzaam’ genoemd te worden.
Wikipedia legt duurzaamheid uit met ‘bestendig of lang meegaand‘. Dat zou in de brede zin van het woord het uitgangspunt moeten zijn.

De effecten die niet duurzame productie en goederen tot gevolg hebben zijn helaas voor veel mensen een ver van hun bed show. Wat je niet ziet is er ook niet. Toch worden het milieu en veel van onze medemensen al hard geraakt door de niet duurzame manier waarop de meeste economie├źn in elkaar zitten. Ook ik ben daar nog steeds schuldig aan, maar ik probeer mijn gedrag wel verder aan te passen.

Natuurlijk is het idealistisch om te denken dat bedrijven voor duurzaamheid zouden kiezen zonder het winstoogmerk te verliezen, daarom is het vooral de afnemer/consument die bepaald hoe en wat er geproduceerd wordt. Elke extra bewuste consument is daarom voor bedrijven een reden om ook bewuster om te gaan met de aarde en haar bewoners.

Duurzaamheid is rechtvaardigheid en leidt een betere toekomst.

Leef bewust en geniet van de aarde!

One Response to “Duurzaamheid = rechtvaardigheid”

  1. handig en leuk artikel bedankt!

Leave a Reply